Kriston Intim Torna® nőknek

Ebben a bejegyzésben minden fontos információt megtudhatsz az intim tornáról általánosságban, és az általam alkalmazott Kriston Intim Torna módszerről. Kifejezetten a női intim problémák kerülnek a középpontba, tehát főként az intim torna nőknek való bemutatása a célom. A Kriston Intim Torna a mozgástanulás mellett a szokások áthangolásáról és az egészséges szervi működést akadályozó érzelmek megszüntetéséről szól. 

A legfontosabb kérdések, amelyekre biztosan választ kapsz:

Kiderítheted, hogy miben tudok én, Simon Angéla segíteni, hogy mitől különleges az általam bemutatott Kriston Intim Torna®

Mi az intim torna?

Az intim torna szóösszetétel Kriston Andrea nevéhez fűződik, aki a Kriston Intim Torna® megalkotója. A medencealapi izmaink erősítése a keleti kultúrában már régóta hagyomány, jó ideje pedig már Európában is – amellett, hogy elismerik – tanítják és alkalmazzák is, de intim tornának csak 1986 óta hívják Kriston Andrea jóvoltából.

Az intimtorna során a medence kimenetét lezáró tenyéri területet tornáztatjuk. Ide van befúrva a húgycső, hüvely, és a végbélnyílás melyek a medencealap elemeiből fonódnak össze. A tudatosan, akaratunktól függően működő izmokat képesek vagyunk összehúzni és ellazítani is.

Amiért az intimtorna gyakorlatok végzésére szükség van, az napjainkban nagyon sokrétű. Fontos szerepet tölt be szülés előtti felkészülésben, majd a szülés utáni regenerálódásban is. Hatásos a vizelettartási problémák megelőzésében és kezelésében. Az ülőmunka és a hosszabb állás miatti gát területi izmok terhelődnek, intim tornával azonban karban tarthatjuk ezen izmainkat is.

Az egészségügyi pozitív hatásai mellett az intim torna a szexuális gyönyörök fokozására is nagyon jó módszer. A gyakorlatok során a nők megismerik saját testüket, rájönnek, hogy képesek irányítani intim izmaikat.

Az intim torna szóösszetétel Kriston Andrea nevéhez fűződik, aki a Kriston intim torna megalkotója. A medencealapi izmaink erősítése a keleti kultúrában már régóta hagyomány, jó ideje pedig már Európában is – amellett, hogy elismerik – tanítják és alkalmazzák is, de intim tornának csak 1986 óta hívják Kriston Andrea jóvoltából. 

Az intimtorna során a medence kimenetét lezáró tenyéri területet tornáztatjuk. Ide van befúrva a húgycső, hüvely, és a végbélnyílás melyek a medencealap elemeiből fonódnak össze. A tudatosan, akaratunktól függően működő izmokat képesek vagyunk összehúzni és ellazítani is.

Amiért az intim torna gyakorlatok végzésére szükség van, az napjainkban nagyon sokrétű. Fontos szerepet tölt be szülés előtti felkészülésben, majd a szülés utáni regenerálódásban is. Hatásos a vizelettartási problémák megelőzésében és kezelésében. Az ülőmunka és a hosszabb állás miatti gát területi izmok terhelődnek, intim tornával azonban karban tarthatjuk ezen izmainkat is.

Az intim torna nőknek és férfiaknak is, sőt még gyermekeknek is egyaránt ajánlott. Mindkét nemnél, különböző korban különböző intim problémák ellen hatásos.

Több intim torna módszer létezik, a legelterjedtebb azonban a Kriston intim torna. 

Az egészségügyi pozitív hatásai mellett az intim torna a szexuális gyönyörök fokozására is nagyon jó módszer. A gyakorlatok során a nők megismerik saját testüket, rájönnek, hogy képesek irányítani intimizmaikat.

Az intim torna nőknek és férfiaknak is, sőt még gyermekeknek is egyaránt ajánlott. Mindkét nemnél, különböző korban különböző intim problémák ellen hatásos.

Több intim torna módszer létezik, a legelterjedtebb azonban a Kriston intim torna. 

Kriston Intim Torna

A Kriston módszer mára egybeforrt az „intim torna” elnevezéssel, ami 1986 előtt teljesen ismeretlen volt hazánkban. És bár az „intim torna” nevet más módszerek esetében is használják, a közvélemény a mai napig Kriston Andrea nevéhez köti az elnevezést.

A Kriston-módszer előnye a többi intim tornával szemben az, hogy ez az eljárás a lelki és testi harmónia megteremtésében nyújt nagyon nagy segítséget. 

A Kriston torna Kriston Andrea testnevelés-biológia szakos tanár által 1986-ban kifejlesztett intim torna módszer. A Kriston-módszer egy komplex egészségnevelési rendszer, amely alkalmazható óvodás kortól egészen időskorig, nőknek és férfiaknak egyaránt. 

A Kriston Intim Torna® orvosi és természetgyógyászati körökben elismert és bizonyítottan hatékony egészséggondozási eljárás. 

A Kriston Intim Torna® 3 alappillérre épül:

  1. Mozgástanulás: A Kriston torna során megtanuljuk a teljes medencefeneket lezáró izomlemezt tornáztatni, erősítésre kerülnek a húgycső-, a hüvely- és a végbélzáró izmok is.
  2. Szokások: Vizelet- és székletürítési szokások, sport szokások áthangolása
  3. Érzelmek felkutatása történeteken, esettanulmányokon keresztül
 

A Kriston-módszer előnye a többi intim tornával szemben az, hogy ez az eljárás a lelki és testi harmónia megteremtésében nyújt nagyon nagy segítséget. 

 

A Kriston torna Kriston Andrea testnevelés-biológia szakos tanár által 1986-ban kifejlesztett intim torna módszer. A Kriston módszer egy komplex egészségnevelési rendszer, amely alkalmazható óvodás kortól egészen időskorig, nőknek és férfiaknak egyaránt. 

A Kriston Intim Torna orvosi és természetgyógyászati körökben elismert és bizonyítottan hatékony egészséggondozási eljárás. 

A Kriston intimtorna 3 alappillérre épül:

  1. Mozgástanulás: Hiszen a Kriston torna során megtanuljuk a teljes medencefeneket lezáró izomlemezt tornáztatni, erősítésre kerülnek a húgycső-, a hüvely- és a végbélzáró izmok is.
  2. Szokások: Vizelet- és székletürítési szokások, sport szokások áthangolása
  3. Érzelmek felkutatása történeteken, esettanulmányokon keresztül
 

A Kriston-módszer előnye a többi intim tornával szemben az, hogy ez az eljárás a lelki és testi harmónia megteremtésében nyújt nagyon nagy segítséget. 

Kriston Intim Torna® gyakorlatok

A Kriston Intim Torna® gyakorlatokat  tanfolyami keretek között egyéni és csoportos formában, személyesen és online is el lehet sajátítani.

Biztosan feltűnt már, hogy Kriston torna gyakorlatokat nem igazán lehet az interneten találni. Mindez nem véletlen. Kriston Andrea maga, és mi, az általa képzett trénerek is elkötelezettek vagyunk abban, hogy személyes odafigyeléssel segítsük a hölgyeket a gyakorlatok pontos elsajátításában. A személyre szabott és pontosan betanult gyakorlatok a garancia arra, hogy a rendszeresen végzett intimtornával képes leszel megszüntetni az intim tüneteidet.

A Kriston-módszer nagy előnye az, hogy a tréningen egy jeligés kérdőív által mérem fel,  hogy ki milyen problémával küzd. A kérdőívek kiértékelése után mindenki egyéni, az ő tüneteire fókuszáló gyakorlatsort kap, ami a legnagyobb segítség lesz ahhoz, hogy visszanyerd intim egészséged.

Azoknak is van lehetőségük a módszerrel megismerkedni, akik nem tudnak, vagy valamilyen okból kifolyólag nem akarnak tanfolyamon részt venni. Kriston  Andrea könyvei és DVD-je igyekszik bemutatni az intim torna lényegét, fontosságát és alkalmazását. 

Mire jó, miben segít az intim torna nőknek?

Arra a kérdésre, hogy mire jó az intim torna nehéz rövid választ adni.
Az intim torna számtalan pozitív hatással rendelkezik. Az intim torna segítségével főként a gátizmok megerősítését tudjuk elérni. 

Az intim torna nőknek kifejezetten nagy segítséget nyújthat a húgycső, hüvely, végbélzáróizom gyengeségéből adódó intim tünetek megszüntetésében. Fontos azonban, hogy csak akkor tudunk jó eredményeket elérni, ha a gyakorlatokat rendszeresen végezzük.     

A diagram a Kriston Intim Torna® nőknek szóló tréning előtt kitöltendő jeligés kérdőívek eredményeit tartalmazza. Jól látható rajta, hogy a legtöbben a stressz inkontinenciával, azaz a vizeletcsöpögéssel és a változókori tünetekkel fordulnak a Kriston Intim Torna® varázserejéhez. Gyakoriak még a hüvelygyengeség és az aranyér okozta panaszok. Szinte azonos gyakorisággal fordul elő   méhsüllyedés, menstruációs rendellenesség. Ezeken kívül hólyagsérv és végbélsérv is problémát okoz a nőknek.      

Az alábbiakban azokról az intim tünetekről beszélek, amelyek esetében hatékonyan alkalmazható a Kriston-módszer.  

Stressz inkontinencia, avagy vizeletcsöpögés, vizeletvesztés

Az inkontinencia fajtái közül a nőknél az egyik leggyakoribb a stressz inkontinencia, amely az akaratlan vizeletvesztést, vizeletcsöpögést jelenti. Az inkontinencia során akaratunk ellenére, hasi nyomásnövekedés hatására (köhögés, tüsszentés, orrfújás, nevetés, ugrálás) nem tudjuk kontrollálni a vizelet távozását. Az elvesztett vizelet mennyisége lehet csak néhány csepp, de lehet akár az egész hólyag tartalma is.
A vizelet inkontinencia tünetei kezdetben gyengék, ritkán jelentkeznek, időről időre válhatnak egyre súlyosabbá. 

Inkontinencia kezelése Kriston Intim Torna®-val:

Szakemberek tapasztalatai alapján a Kriston Intim Torna® segítséget nyújthat a stressz inkontinenciával küzdők számára. A Kriston féle inkontinencia tornát ajánlják többek között urológusok és nőgyógyászok is

Kriston torna hatása:

A Kriston tanfolyamok segítenek a vizelet megtartási képesség növelésében. Ha az inkontinencia nem idegrendszeri sérülés következménye és az izmok is működtethetőek, akkor garantáltan enyhíteni fognak a panaszokon, sőt akár meg is szüntethetik őket a Kriston Intim Torna® gyakorlatok. Egy záródolgozati felmérés eredményeiből kiderült, hogy azok, akik rendszeresen végzik a torna gyakorlatokat, 93 %-ban képesek megszüntetni a stressz inkontinenciát. 

Hüvely feszesítése, hüvely erősítése

A hüvely izomzata rendszeres intim torna nélkül nem lesz edzett. Szülés során például a hüvely 10-12 szeresére tágul. A szülés utáni regenerációhoz hozzásegít a Kriston torna. A szokásaink is befolyásolják a hüvely erejét.

Hüvely feszesítésére, erősítésére  több okból is szükség lehet. Lehetnek ezek egészségügyi okok, illetve élvezeti okok is. 

A megerősített hüvely abban segít, hogy a méh stabil és alátámasztott állapotban legyen. Ha feszes, erős a hüvely, akkor az képes a hólyag-és a végbél  megtartására is, elkerülhető a süllyedés. A hüvely izomzatának megerősítése azért is fontos, mert ezáltal élvezetesebbé tehetjük a szexuális együttlétet, önmagunk és partnerünk számára, valamint segíthet a hüvelyi orgazmus elérésében.

A Kriston-féle hüvely torna hatása: 

A Kriston -féle hüvely feszesítő tornával elérhető a hüvelyfal feszesítése és erősítése, minek hatására a hüvely szűkebb lesz

Süllyedések

A húgyhólyag az a szervünk, amely a vizelet tárolására szolgál. Vékony és izmos falú szerv, a húgyvezetékek két oldalról nyílnak bele. A hólyag ürítésének aktualitását vizelési inger jelzi. Hólyagunk akkor tágulhat ki, ha az ingerrel gyakran nem foglalkozunk, vagy valamilyen külső tényező miatt rákényszerülünk visszatartani a vizelést. 

A hólyagsérv egyik oka az, hogy a hüvely gyenge és nem tudja a helyén tartani a kitágult húgyhólyagot, az beboltosul a hüvelybe. 

Hólyagsérv kezelése Kriston hólyagsérv tornával:

A Kriston -féle hólyagsérv intim torna során megtanulható a gátizmok gyorsaság-erő-állóképességét fejlesztő gyakorlatsor, amely biztosítja a leereszkedett hólyag megemelkedését és alátámasztását alulról. A tanfolyam során a torna mellett megbeszéljük azokat a szokásokat, amelyeken változtatni szükséges a hólyagsüllyedés megelőzéséhez és megszüntetéséhez. Visszajelzések alapján a Kriston torna gyakorlatokat rendszeresen végzőknél javult vagy teljesen megszűnt a hólyagsérv. 

A méh egy csodálatos női szerv, amely várandósság idején nagy változásokon esik át, méreteit és funkcióját tekintve is. Ez a szerv méhszájból, méhnyakból és méhtestből áll. 

Méhsüllyedésről akkor beszélünk, amikor az egész méh az eredeti helyéről elmozdul, és le-vagy akár ki is csúszhat a hüvelyből, megjelenhet a hüvelybemenetnél. A méhsüllyedés a méhet tartó szalagok megnyúlása és a hüvely izomzat, illetve az alátámasztást adó medencefenéki izmok elgyengülése következtében alakulhat ki. 

A méhsüllyedés tünetei között a nők gyakran említik az alábbiakat: idegentest érzet a hüvelyben, vagy a hüvelybemenetnél megjelenő kidomborodás. Húzó jellegű, akár derékba sugárzó fájdalom, kellemetlen szexualitás, tampon nehezen történő felhelyezése, kitolódása, hasi fájdalom együttlét során. 

A méhsüllyedés kezelése Kriston Intim Tornával:

A Kriston-féle, méhsüllyedésre is alkalmazható torna során megtanulható a gátizmok gyorsaság-erő-állóképesség fejlesztő, izomtömegnövelő gyakorlatsor, amely garantáltan biztosítja a megsüllyedt méh megemelkedését és támasztását alulról. A tanfolyamon már résztvevők visszajelzései alapján a gyakorlatok rendszeres végzése után a méh feljebb került.  A süllyedés mértéke csökkent vagy megszűnt. 

A végbél az emésztőrendszer utolsó szakasza. Végbélsérv akkor alakul ki, amikor a végbelet és a hüvelyt elválasztó izom és kötőszövetből álló hátsó hüvelyfal meggyengül, emiatt nem látja el tartó szerepét. 

A végbélsérv tünetei kezdetben nagyon enyhék vagy egyáltalán nincsenek, az orvosok is már csak akkor veszik észre általában, mikor súlyosabb a helyzet. 
Az idegentest érzet  a hüvelyben, nehéz székletürítés, deréktáji fájdalom itt is jelentkezhet.

 

Végbélsérv kezelése Kriston Intim Tornával:

Ha a páciens végbélsérvre utaló tüneteket észlel, és már az enyhébb panaszoknál elkezdi a Kriston Intim Tornát, elkerülheti a tünet súlyosbodását. Végbélsérv esetén a végbél alsó szakasza mintegy „rádől” a hüvelyre, beboltosul, abban akadályt képezve deformálja a hüvelyt, a végbelet és annak környékét. Az elváltozás elején, amikor még enyhe a tünet néhány gyakorlattal könnyedén kezelhető, az izmos tartófelület visszaállítható. 

Aranyér

Az aranyér egy érpárna, amely a végbél bejáratánál dudorodik ki és/vagy pedig a végbél űrterébe emelkedik. Ez az érpárna kötőszövetből és kitágult erekből áll. A szövet elváltozása lehet ritkább, de gyakrabban is jelentkezhet, akár gyulladás is kialakulhat a területen. 

Az aranyér kialakulásának okai lehetnek például a fizikai terhelések, a stresszes életmód, az emésztőszervi zavarok, az életmód, az életkor vagy a túlsúly. Az aranyér nőknél is igen gyakori, gyakran fordul elő szülés után is. 

Aranyér kezelése Kriston Intim Torna®-val

Az aranyér panaszok jól kezelhetők Kriston tornával. A Kriston aranyér torna során javítható a végbél környéki szövetek vérkeringése, erősíthető az érfal és a kialakulás érzelmi háttere is feltárható. Trombotizált aranyér esetén nem javasolt az intim torna. Minden egyéb esetben hatásos a tünetek enyhítésére, megszüntetésére. 

Gyenge hüvely

A hüvely gyengülésének legfőbb oka, hogy nem eddzük a hüvely izmait, de sok esetben a szülés, menopauza, hüvelyi méheltávolítás, abortusz, gyakori tamponhasználat, állandó ülés vagy rossz tartás miatti keringési zavarok, gyakori hüvelyi gyulladás vagy esetleg a szexuális vágy gyakori kielégítetlenségének következménye is lehet. 

Gyenge hüvely erősítése Kriston Intim Torna®-val

A Kriston Intim Tornával a gyenge hüvely minden életkorban erősíthető, az izomfal feszesíthető. A hüvely ereje függ attól, hogy mennyire terheljük a szokásaink által. A Kriston hüvely torna alatt megtanulható a helyes szokások kialakítása a hüvely izmainak védelme érdekében

Menstruációs fájdalom, menstruációs zavarok

A menstruációs fájdalmak, zavarok a nők nagy százalékát érintik valamilyen formában. A menstruációs zavar és fájdalom jelentheti a menstruáció hosszát, gyakoriságát, kimaradását, a vérzés erősségét, illetve a menstruáció alatt kialakuló görcsös fájdalmat. 

A zavarokat és a fájdalmat sok minden befolyásolhatja, például a stresszes életmód, gyógyszerek szedése, életmód változtatása vagy a táplálkozásbeli szokások. 

Kriston-módszerrel a menstruációs fájdalom ellen:

Kriston trénerek által végzett felmérések kimutatták, hogy a menstruációhoz való viszony az alábbiak szerint változott azon nők körében, akik elvégezték a tanfolyamot: 

A fentiek alapján bátran kijelenthetjük, hogy a kibírhatatlan menstruációs fájdalom és zavarok ellen a Kriston Intim Torna® rendkívül eredményes. 

Termékenység fokozása

Amikor rendszeres és védekezés nélküli szexuális élet mellett 1 éven belül sem sikerül egy gyermek fogantatása, meddőségről beszélünk. Ennek a problémának az előfordulása a WHO vizsgálatai szerint manapság sajnos már minden 7. nőt érint a világban. Hazánkban ez több mint 100.000 nőt jelent. 

A meddőség okai legtöbbször lelki okok, de lehetnek anatómiai, hormonális vagy nemi szervi betegségek is a háttérben. 

A termékenység fokozása Kriston Intim Torna® segítségével:

A Kriston Intim Torna® gyakorlatainak rendszeres végzése termékenység növelő hatással bír. A torna rendszeres és helyes végzése biztosítja a szövetek ideális hormonkeringését, legjobb tápanyag-, oxigénellátását, az intim szerveinkkel való kapcsolatunk javulását és a szexualitáshoz való hozzáállást. 

A női termékenység fokozására azonban a gyakorlatok mellett a Kriston-módszer holisztikus látásmódjával érzelmi oldalról is segítséget nyújt, azért, hogy elérhesd a vágyott célod.

Változókor

A nőknél a biológiailag aktív, reproduktív életszakasz befejezését változókornak, klimaxnak vagy menopauzának hívjuk. Ebben az időszakban a peteérés csökken, a menstruáció megszűnik és a nők teljes hormonális rendszere megváltozik. Testi és lelki változás is zajlik egyszerre. Ez a folyamat teljesen természetes. A változás a perimenopauzával indul, ami  40 éves kor körül elkezdődik.

A változókor tünetei:

A változókor tünetei közé sorolható például:

A változókor kezelése Kriston Intim Torna®-val

A Kriston-módszer segít enyhíteni, vagy teljesen megszüntetni a változókori panaszokat. A tanfolyamokon megtanulható a változókori tüneteket célzó mozgás, olyan gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyek támogatják a nemi szervek, gát, záróizmok, hüvelynedvességért felelős mirigyek megfelelő működését. Segítek, hogy a változókor neked is jó változást jelentsen. 

Mikor nem ajánlott a Kriston Intim Torna® ?

A Kriston Intim Torna® számtalan jótékony hatással rendelkezik, nemi szervi panaszok esetén általában enyhíti, de akár teljesen megszüntetheti az adott panaszt. Vannak azonban olyan élethelyzetek, betegségek, amelyek esetén nem ajánlott a Kriston Intim Torna® nőknek. 

Nem ajánljuk a Kriston Intim Tornát:

A fenti problémák észlelése esetén mindenképp orvoshoz kell fordulni, vagy a felsorolt állapotok elmúlását ki kell várni a torna megkezdése előtt. 

Miért hatékonyabb a tanfolyamon való részvétel?

Intimtorna gyakorlatok otthon is végezhetők könyv, DVD  és egyéb források útmutatása szerint.

Amiért mégis inkább Kriston tréner általi tanfolyamokat ajánlom az azért van, mert a tanfolyamon egy jeligés kérdőív segítségével  felmérem a tüneteket, aztán ez alapján állítok össze egy egyéni gyakorlatsort, amit otthon önállóan is tudsz majd végezni. Az önállóan végzett gyakorlást hanganyag is segíti.       

A Kriston Intim Torna® tréningek előnyei:     

Simon Angéla, Kriston Intim Torna tréner

Simon Angéla (Anzsi) vagyok és Kriston Intim Torna® tréningeket tartok Gödöllőn. Már egyetemista korom óta része az életemnek az intim torna. Én is a Kriston-módszernek köszönhetően tanultam meg új nézőpontból látni önmagam. 

Véleményem szerint a Kriston Intim Torna® számodra is hasznos lehet, ha intim tüneteidre keresed a megoldást, ha változni, fejlődni, ha tanulni akarsz, vagy ha egyszerűen csak új szokásokat akarsz elsajátítani, amivel jobbá teheted a hétköznapokat a gát területén.

A Kriston Intim Tornákat nőknek a következő helyszínen tartom: Ametiszt Mozgás Stúdió, Gödöllő, Bethlen Gábor utca 14.

A Kriston Intim Tornán®:

Az általam tartottKriston Intim Torna® tanfolyamok (az intim torna tanfolyamok 12 órásak):

 • Egyéni Kriston Intim Torna® nőknek: Ez a tanfolyam személyes részvételt igényel, csak én, a tréner és Te veszel részt rajta, így akkor is elsajátíthatod a Kriston Intim Torna® egyedi gyakorlatait, ha számodra a csoportfoglalkozások időpontjai nem megfelelőek, vagy pedig olyan intim tüneted van, amely miatt mindenképp ragaszkodsz az egyéni tanfolyamhoz
 • Csoportos Kriston Intim Torna® nőknek: Ez a tanfolyam szintén személyes részvételt igényel, a gyakorlatok elsajátítása kisebb csoportokban zajlik. A csoportos tréning során sorstársakkal találkozhatsz. Ugyanakkor a csoportos órán is teljes a diszkréció az előzetesen kitöltendő kérdőívnek köszönhetően. 
 • Online Kriston Intim Torna® nőknek: Ez a tanfolyam online kereteken belül folyik, főként a Covid idején bírt nagyobb jelentőséggel. Az Online Kriston Intim Torna® tanfolyam jó megoldást nyújthat, ha nincs a közeledben Kriston tréner, vagy ha kisbabád van, akit nem tudsz órákra magára hagyni, vagy bármi egyéb érintettség miatt nehezen tudsz kimozdulni otthonról. 
 • Kriston® Gésák titka: Ez a tanfolyam egy haladó, személyes részvételt igénylő tréning. A Gésák Torna gyakorlatai a Kriston Intim Torna® gyakorlataira épülnek, ezért mielőtt belekezdenénk, szükséges a Kriston Intim Torna® nőknek tanfolyam elvégzése. A Gésákon a haladó szintű mozgáson túl a szexuális ismeretek gazdagítása és a hüvelyi orgazmus forgatókönyvének elsajátítása a cél.     

Az általam tartott tréningeken mindent alaposan megtanulunk, begyakorlunk, a gyakorlatok személyre szabottak. Minden felmerülő kérdésedre azonnal választ kaphatsz. A tanfolyamok elkezdése előtt egy anonim, jeligés kérdőív kitöltése szükséges.      

Kriston Intim Torna® Nőknek Gyakran ismételt kérdések

Az intim torna azokat a kis izmainkat (húgycső, hüvely-és végbél záróizom), tudatosítja, tornáztatja amelyek a medence alapon helyezkednek el. A teljes medencealapi izmok tornáztatásával jó alátámasztást biztosíthatsz a kismedencei szerveknek: méh, hólyag, végbél. Számos intim tünet megszüntetésre nyújt megoldást, mindemellett a szexuális gyönyörök fokozására is hatással van.

Az intim torna kifejezetten nagy segítséget nyújthat az intim tünetek kezelésére, megszüntetésére. Megszünteti vagy javítja többek között a stressz inkontinencia, a süllyedések, az aranyér, a menstruációs zavarok és a változókori tüneteket. Emellett elősegíti a hüvely feszesedését, erősödését, fokozza a termékenységet és nem utolsó sorban javítja az önértékelést.

Női intim tornát a következő panaszokkal érdemes végezni:

 • Stressz inkontinencia
 • Hüvely feszesítése, hüvely erősítése
 • Hólyagsérv
 • Méhsüllyedés,
 • Végbélsérv
 • Aranyér
 • Gyenge hüvely
 • Menstruációs gondok
 • Termékenység fokozása
 • Változókor

Igen, az intim torna otthon is végezhető, sokan online elérhető videókból, könyvekből vagy DVD-kből próbálják elsajátítani az egyes gyakorlatokat. Én azonban azt javaslom, hogy vegyél részt egy Kriston Intim Torna®  tanfolyamon, mert sokat ad, hiszen ott jelen vagyok én, mint tréner, és a felmerülő kérdéseidre azonnal válaszolni tudok. A Kriston Intim Torna® nem csak gyakorlatokból áll, foglalkozunk a mindennapi szokások áthangolásával, és az intim tünetekhez kapcsolódó, esetleg azokat okozó érzelmek felkutatásával is. 

Az intim torna nem ajánlott:

 • daganat esetén, 
 • súlyos keringési rendellenességek esetén 
 • sérült ideg-izom kapcsolat esetén, 
 • a műtétek után orvos által javasolt ideig sem, 
 • kismamáknál kontrakció alatt sem, 
 • császármetszés után sem az orvos engedélyéig. 

Fontos, hogy ezekben az esetekben mindig kérjük ki orvosunk véleményét!

A tanfolyam után a számodra összeállított egyéni gyakorlatot kb. 15 percet vesznek igénybe. A tünetek mértékétől függően fogsz változást tapasztalni, de jellemzően 12 hét. Süllyedés esetén lehet több idő. A tanfolyam elvégzése és a gyakorlatok rendszeres végzése során a megkérdezettek 93 %-ánál megszűnt a vizeletcsöpögés és örömtelibb lett a szexualitás, 98 %-uknak javult az önértékelése és 82 %-nál javult a hólyagsérv. 

Igen. Aki lelkiismeretesen, rendszeresen és helyesen végzi a tréningeken megtanult gyakorlatokat, annak biztosan enyhülni fog, vagy akár teljesen meg fog szűnni a panasza. 

Amennyiben az intim izmaid működnek, biztosan menni fognak a gyakorlatok. Van, akinek kicsit több időt vesz igénybe a gyakorlatok elsajátítása, van, akinek kevesebbet, de a tréningről mindenki úgy megy el, hogy tökéletesen megismerte a Kriston torna gyakorlatait.

Intim Torna Gödöllő vélemények

Hajnalka
Nagyon tetszett a tréning, nem csak hasznos, de élvezetes is volt, elrepült a 3×4 óra Anzsival, aki nagyon inspiráló személyiség és lelkes oktató. A tanfolyamon minden kérdésünkre választ kaptunk és megkaptuk a lehetőséget, hogy később is bizalommal fordulhassunk hozzá kérdéseinkkel. A többi most már rajtunk áll, hogy tudunk-e élni a kezünkbe adott lehetőséggel és a torna rendszeres végzésével pozitív változásokat hozni az életünkbe.
Andrea
Anzsi nyitott, elfogadó, barátságos légkört alakított ki, így mindenki természetesen kezelte a helyzeteket és témákat. Bizalommal fordulhattunk hozzá a kérdéseinkkel, észrevételeinkkel. A Kriston intim torna más módszerekkel ellentétben az alhasi szervek mindegyikére jótékony hatást gyakorol, minden életkorban elvégezhető, így hosszú távon megoldást jelenthet sokféle problémára. Alig várom, hogy megtapasztaljam a pozitív hatásait.
Előző
Következő
0
Elégedett tanítvány
0
Megtartott tanfolyam
0 %
Ügyfél elégedettség